Брати позики чи накопичувати, що важливіше?

2020-12-01

Щодня в засобах масової інформації дискутують про кредити онлайн і недостатньою оцінкою платоспроможності з боку кредиторів, що можливо створює потенційні загрози економіці. Відповідальні посадові особи висловлюють свою думку і бачення про існуючу ситуацію при видачі кредитів, що викликає великий суспільний резонанс на відомих порталах.

Частина суспільства підтримує кредити онлайн, частина заперечує необхідність їх використання, вважаючи їх наживання. Необхідно взяти до уваги, що почуття відповідальності за свої дії немає можливості регулювати за допомогою нормативних актів, навіть тоді знайдеться частина суспільства, яка постарається знайти особу, на ім'я якої оформити кредит, і потім про кредиторів висловлювати непорядні слова в засобах масової інформації. Почуття відповідальності необхідно виховувати і робити це треба в сім'ях, а не шукати провину або її відсутність в нормативному регулюванні.
 
Треба пам'ятати, що кредити онлайн це можливе рішення короткострокових фінансових проблем і, що дані кредити це не рішення для вже існуючих фінансових проблем, на що і вказують кредитори.

У свою чергу, друга кампанія, яка в своєму роді "проти" позики, це пропозиція кредитних установ на створення накопичень і вкладів, додатково навчаючи суспільство про необхідність думати не тільки про сьогоднішній день, але більшу вагу покладати на завтрашній день, думати про надійну пенсію.

Звичайно, це позитивний аспект, навчати суспільство щодо необхідності створювати накопичення, а не тільки витрачати, але питання залишається відкритим, наскільки велика частина суспільства готова створювати накопичення, якщо значна частина суспільства не може здійснити свої щоденні платежі, і щоб дочекатися дня зарплати і прогодувати себе і свою сім'ю, змушені брати кредити онлайн.

Якщо ти вибираєш витрачати і позичати - тоді знімай відповідально і сам оціни свої можливості виплатити кредит! У свою чергу, якщо ти вибираєш накопичувати: вибери для себе прийнятне і вигідне рішення!

Домашня сторінка Extracredit.com.ua не є кредитором і не видає кредити. У всіх кредиторів, щодо яких приведено порівняння, є відповідна ліцензія кредитної установи. Мінімальний і максимальний термін погашення боргу 62 дня - 1 рік. Приклад розрахунку: 3000 грн. на 3 місяці, комісія 4671 грн., загальні витрати 7671 грн., APR 622.8%. Максимальна річна процентна ставка APR 1095%.

Архів