Прочитай перед тим як брати позику! Відповідальна позика!

2020-12-01

Відповідальна позика, що це таке? Одним словом це не можливо пояснити, тому наступний текст, можливо, допоможе Тобі зрозуміти суть фрази: відповідальна позика.

Мікропозика, можливо, допоможе поліпшити Твій кожен день і рівень життя, проте тільки тоді, якщо Ти можеш це собі дозволити. Мікропозика - це додаткова відповідальність і зобов'язання, незважаючи на його розмір. Тому, перед тим як взяти мікропозику оціни, на скільки стабільні Твої доходи, чи зможеш ти виплатити весь платіж або його частину, згідно з щомісячними платежами.

Можливо, Ти витратив більше грошей, ніж планував або хочеш придбати давно омріяну річ і оформлення кредиту здається швидким, легким і гарним способом як швидко отримати додаткові кошти, проте виплата кредиту іноді може стати повільною і дорогою.

Часто кредит є необхідним, проте є так багато різних видів кредитів з різними процентними ставками та умовами, що Тобі, можливо, важко вибрати. Безумовно оціни різні компанії кредитів, їх умови, що б, по-можливості, зайняти розумнішими і уникнути негативних наслідків.

Короткі поради, які має сенс дотримати, перш ніж взяти кредит:

  • Оціни пропозиції кредиторів;
  • Дізнайся, якою є загальна сума, яку треба буде повернути;
  • Чи потрібно забезпечення (застава)?
  • Продумай оформлення кредиту (якщо бажаєш купити будь-яку річ, подумай, чи дійсно вона Тобі необхідна !;
  • Не позичай, якщо бажаєш за допомогою нового кредиту погасити вже існуючий (-і);
  • Ознайомся з пропозиціями безпроцентних кредитів (вони привабливі, проте іноді % ставки, в разі якщо не можеш виплатити кредитвчасно, є більш високими);
  • Уточни умови дострокової виплати кредиту.

Про відповідальну позику можна говорити довго і різнобічно, проте найголовніше, це Тобі самому зрозуміти: перед тим як брати позику, оціни необхідність в кредиті і свої можливості виплатити бажану суму кредиту. Бери кредит відповідально!!

Архів